Skip to content
Sök

Segway

Upplev den härliga känslan som infinner sig i kroppen när man ljudlöst svävar fram!

Segway - fantastiska möjligheter

Vi älskar Segway! Och vi tror att även DU kommer att göra det efter att du provat!

Segway Norrköping erbjuder flera olika paket för dig som är sugen på en tur! Du kan bland annat ta med kollegorna på en lagkamp, testbanor eller 3-kamp med fantastisk grillbuffé, ta en spännande tur i samband med möhippan eller upptäcka Norrköpings omgivningar under en guidad tur.

Oförglömlig upplevelse

Vi tror att du/ni kommer att få en oförglömlig upplevelse tillsammans med oss, tag chansen idag!

Nyheter

  • Segway där du vill!

    Kategori:Segway

    31 mars 2021

    Vi kommer till dig när du vill ha en annorlunda upplevelse med dina kollegor, familj och vänner. Med vår eventvagn har vi möjlighet att komma ut till er kickoff på arbetsplatsen eller när ni vill ha det där extra på er privata tillställning. Segway Norrköping drivs av föreningen KFUM Norrköping

    Boka ditt event!

Grundprincipen är lika enkel som genial!
Lutar du dig framåt åker du framåt, lutar du dig bakåt åker du bakåt.
Det räcker med några minuter på en Segway så behärskar du grundtekniken!

Vad är Segway?

Segway beskrivet på Wikipedia
” Hjulen är placerade bredvid varandra, och föraren står på en plattform mellan dem. Upp ur plattformen kommer ett styre att hålla i. När föraren lutar kroppen framåt rör sig fordonet framåt, och när föraren lutar sig bakåt saktar det in eller backar beroende på om det har fart framåt eller inte. Fordonet har elektrisk färdbroms via elmotorerna.

Hela drivsystemet är dubblerat, det vill säga det har dubbla batteriergyroskopdatorer och elmotorer. Skulle någon del i drivsystemet gå sönder fungerar därför fordonet ändå. På den första generationen svänger man genom att vrida vänsterhandtaget med- eller moturs. Generation 2 (sedan 2006) svänger då man lutar styret och styrstång åt endera hållet. Det är möjligt att svänga runt på stället utan fart framåt eller bakåt genom att det ena hjulet roterar framåt och det andra lika mycket bakåt. Maximal färdhastighet är 20 km/tim. Segway går cirka 40 km på en laddning och lämpar sig för kortare transporter inom- och utomhus. Fordonet är miljöklassad då den är 11 gånger mer effektiv än genomsnittsbilen”