Skip to content
Sök

Norrköpings Äventyrsgolf

ETT NORRKÖPING I MINIATYR

Välkommen till stans häftigaste golfbana!

Förstklassiga banor, god fika och vackra omgivningar! Det är lätt att bli förtjust i Folkparkens miljöer med dess karaktäristiska stil av en engelsk park. Här kan du fika, spela äventyrsgolf och avsluta med en promenad runt Åbackarna.

På vår 12-håls golfbana kan du se några av stadens vackraste platser som Norrköping har att erbjuda. Våra hällristningar som vittnar om stadens mångåriga historia, Femöresbron, Strykjärnet, Värmekyrkan och givetvis stadens pulsåder Motala Ström. Passa på att få lite kunskap från Norrköpings kultur och historia under tiden du spelar en runda. Självklart är banan anpassad för alla!

 

 

Anpassat för alla!

Självklart ska det vara möjligt för alla att spela på våra banor. Gångarna mellan banorna är belagda med släta gångplattor för att underlätta för dem som har rullator, rullstol eller har andra funktionshinder. Själva banorna har konstgräs vilket gör det fullt möjligt att ta sig fram överallt för att slå på bollen.

Äventyrsgolfen drivs av föreningen KFUM Norrköping som byggde anläggningen som stod klar i juni 2014. Anläggningen är Norrköpings första officiella Äventyrsgolf och har Norrköping i miniatyr som tema.

Mellan banorna flyter en minivariant av Motala Ström och i mitten av anläggningen står en miniatyr av Arbetets museum. KFUM hade länge bedrivit minigolfverksamheten i Folkparken samt flera andra uppdrag och när kommunen beslutade att den gamla golfbanan skulle byggas om, lyckades föreningen att vinna upphandlingen.

Hitta till äventyrsgolfen

Norrköpings Äventyrsgolf finns i Folkparken med adressen Dragsgatan 10, 602 19 Norrköping